1,5 million til Nationalparken

0

Friluftsrådet har gav for nylig tilskud til syv projekter, der skal udvikle friluftslivet på Sjælland og Lolland. 4,5 millioner kroner i alt tilfalder projekterne, der både skal skabe nye faciliteter til friluftslivet, bruge naturmotion som genoptræning for ældre og give sårbare familier flere oplevelser i naturen. En tredjedel af pengene – 1,5 million kroner – er landet hos Nationalparken Skjoldungelandet.

 

NATIONALPARKEN: Der bliver masser af nye friluftsmuligheder i regionen, med de seneste tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der deles ud af Friluftsrådet.
– Vi er glade for at kunne hjælpe flere ud i naturen, både gennem projekter, hvor særlige grupper af borgere, for eksempel ældre og sårbare familier tages i hånden og ved at støtte faciliteter, der gør det nemmere og sjovere at komme ud og opleve naturen, siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.
I alt er 30 nye natur- og friluftsprojekter et skridt tættere på realisering, efter at Friluftsrådet mandag den 11. december besluttede at støtte dem med i alt 18,3 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Udlodningsmidler til Friluftsliv består af overskuddet fra Danske Lotteri Spil og Klasselotteriet.

Om projekterne
Følgende projekter har fået tildelt midler:

Lejre: Nationalpark Skjoldungelandet har fået knap 1,5 millioner kroner til det treårige projekt Fjordland, der skal udvikle bæredygtig naturformidling og skabe nye steder ved fjorden, der formidler den sårbare natur i området.

Næstved: Nylandsmøllen på diget ved Dybsø Fjord skal indrettes til et spændende Naturrum med muligheder for skoleelever, vandrere, kajakroere, ornitologer og jægere og udstillinger om stedets natur og kulturhistorie. Projektet, der får 260.000 kroner i tilskud er et samarbejde mellem godset, Næstved Kommune og Dybsø Naturskole.

Maribo: Red Barnets Familieoplevelsesklub i Maribo får 50.000 kroner i tilskud til at understøtte oplevelser i naturen.

Nakskov: Naturpark Nakskov Fjord får 500.000 kroner i tilskud til at forbedre og udbygge faciliteterne i naturparken og styrke synligheden.

Maribosøerne: Naturpark Maribosøerne får tilskud på 850.000 kroner til at udvikle flere faciliteter, blandt andet med fire nye shelterpladser på Hestø, Præstø, ved Nørresø og ved naturskolen med en ny type sheltere.

Vordingborg Kommune får 417.000 kroner i tilskud til at bruge naturen som ramme om genoptræning for kommunens ældre borgere.

Kalundborg: Naturpark Åmosen på Vestsjælland får 1,1 millioner kroner til etablering af to nye Naturrum.

Deltag i debatten
Del.