Tina Mandrup i front for Venstre i Lejre

0

Onsdag den 30. maj valgte Venstre i Lejre sin nye borgmesterkandidat. Tina Mandrup vandt klart over modkandidaten Erik Holst.

Af Palle Bruselius

POLITIK: Både Erik Holst og Tina Mandrup havde stillet op som kandidater forud for opstillingsmødet. Afstemningen blandt de 110 fremmødte pegede klart på Tina Mandrup, der fik i alt 76 stemmer, mens Erik Holst fik 33 medlemmer.
Dermed ligger det fast, at Tina Mandrup er partiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021. Hun – og partiet – har dermed tre et halvt år til at positionere sig.
– Jeg er meget glad for valget som jeg modtager med stor ydmyghed og jeg glæder mig til samarbejdet med alle i Venstres gruppe og den øvrige kommunalbestyrelse samt med ledelsen Venstre Vælgerforening i kommunen. Min ambition er Venstre skal tilbageerobre borgmesterposten, og at der igen skal være blåt liberalt flertal i kommunalbestyrelsen. Jeg lægger op til samarbejde med alle partier og vil bidrage til at der kommer et Venstre aftryk på kommunalbestyrelsens beslutninger. Vi skal lægge en erhvervspolitisk linje, herunder erhvervsturisme, som dynamo for vækst, velstand og lavere skat, siger den nyvalgte borgmesterkandidat.
– Der skal flere penge i lommen til den enkelte og frivalgsordninger til dem, der ønsker det. Det er mit mål at arbejde for at den enkelte borger tage ansvar og styring i eget liv. Jeg ønsker at gøre op med en stigende tendens til at staten/kommunen skal stille op med alverdens tiltag over for familier og borgere, hvor livet trykker en smule. En mekanisme til at modvirke udbygningen af velfærdsgoder, der reelt set fratager individet ansvaret for egne handling og valg, kan ske ved at afvikle, hvis vi vil udvikle. For mig er det vigtigt, at vi i udgangspunktet tager ansvar for vores eget liv og medansvar for andre og for fællesskabet. Et fortsat godt samfund forudsætter, at vi alle hver især tager et personligt ansvar for at yde en indsats og bidrage til fællesskabet, slutter Tina Mandrup.
Tina Mandrup er bosat i Gevninge og er gidt og har to børn. Hun er skoleleder på Skolen på Herredsåsen, Kalundborg kommunes største skole og har tidligere været viceskoleleder på Sct. Nicolai Skole i Køge.
Tina Mandrup stillede første gang op til kommunalvalget i 2013, men 102 personlige stemmer var ikke nok til at blive valgt. Ind i kommunalbestyrelsen kom hun dog alligevel, da Lena Holm Jensen forlod kommunalbestyrelsen i 2016 for at flytte til København.
Ved valget i november 2017 fik Tina Mandrup 496 personlige stemmer, kun overgået af Flemming Damgaard Larsen, der fik 499 personlige stemmer og partiets daværende spidskandidat, Line Holm Jacobsen, der fik 648 personlige stemmer.
Venstre tabte 5,2 procent af stemmerne i forhold til valget i 2013, men det lykkedes dog i kraft af det borgerlige valgforbund at beholde de otte mandater i kommunalbestyrelsen, man havde. Valgnederlaget betød, at Line Holm Jacobsen stillede posten som gruppeformand og borgmesterkandidat til rådighed for en ny kandidat.
Tina Mandrup er medlem af Økonomiudvalget og Kervelfærdsudvalget. Hun vil fremover også være partiets gruppeformand i kommunalbestyrelsen.
Erik Holst, der måtte se sig slået af Tina Mandrup, skrev torsdag på sin Facebook-side:
I går aftes valgte et stort flertal af de fremmødte Venstremedlemmer at pege på Tina Mandrup som spidskandidat for Venstre ved næste valg. Jeg ønsker Tina tillykke med valget og takker dem der støttede mig. Jeg glæder mig over at være en del af et aktivt demokrati i et demokratisk og frisindet land. Og nu vil jeg også glæde mig til, at få mere tid til familien og Opholdsstedet Hjortemarksgaard 🙂
Jeg vil fortsat passe mit borgerlige ombud som medlem af kommunalbestyrelsen i Lejre, hvor jeg håber at kunne bidrage til gode løsninger for borgere, virksomheder og foreninger i kommunen.

Deltag i debatten
Del.