1.1 mio. kr. til maddannelse

0

Lejre Kommune er én af de otte kommuner i Danmark, der får del i Undervisningsministeriets pulje til at styrke maddannelse og arbejdet med madkultur i folkeskolen.

Det en rigtig god mulighed for at skolerne kan arbejde endnu mere med både læring og dannelse i skolefaget madkundskab, siger borgmester Carsten Rasmussen.

I samarbejde med Professionshøjskolen Absalon har Lejre Kommune søgt og fået tildelt 1.1 million kr. til at styrke skolefaget madkundskab på tre skoler i kommunen. Firkløverskolen, Kirke Hyllinge Skole og Hvalsø Skole skal i de kommende år besøge lokale fødevareproducenter, etablere skolehaver og styrke fællesskabet omkring måltidet.

Eleverne skal besøge nogle af vores lokale fødevareproducenter og lære om måltidets betydning for fællesskabet. Med projektet vil vi understøtte både den varierede skoledag og den åbne skole, siger Lars Hansson, der er skoleleder på Hvalsø Skole.

Samarbejde med lokale producenter
Projektet på de tre skoler kommer bl.a. til at handle om de fødevarer, der produceres i lokalområdet.

  • Vi ønsker, at der er en tæt kobling mellem teori og praksis, derfor vil vi inddrage lokale virksomheder til at styrke elevernes kendskab til, hvordan fødevarer produceres. Vi er stolte af vores lokale landmænd, og vi vil gerne have, at vores elever møder dem og andre fødevareproducenter i vores kommune, siger skoleleder på Kirke Hyllinge Skole, Steen E. Damkjær.
  • Jeg tror, at vi vil styrke elevernes forståelse for sammenhænge mellem gode fødevarer, madglæde og generel sundhed. Særligt samarbejdet mellem skoler og lokale fødevareproducenter vil forhåbentlig vække en interesse for sund mad hos eleverne, siger Lene Endahl, skoleleder på Firkløverskolen.

Starter i foråret
I løbet af foråret vil alle involverede parter gå i gang med projektet. Lærere, ledere og Professionshøjskolen Absalon vil samarbejde om planlægningen, så aktiviteterne kan starte i august 2018. Projektet er planlagt til at slutte ved udgangen af 2019.

FAKTA

  • Lejre Kommune modtager 1.177.286 kr. til projektet Maddannelse med lokale rødder. Målet med projektet er at udvikle læremidler og undervisningsforløb inden for faget madkundskab som del af en varieret skoledag og øvrige læringsaktiviteter.
  • Lejre Kommune er én af de otte kommuner der får del i Undervisningsministeriets 10 millioner kroner store pulje til at styrke maddannelse og arbejdet med madkultur i folkeskolen.
  • De øvrige kommuner, som får del i puljen er: Aalborg, Aarhus, Ballerup, Fåborg-Midtfyn, Roskilde, Svendborg og Vallensbæk.
Deltag i debatten
Del.